Happy Halloween.

Glad Halloween på er! Hoppas ni har en bra Halloween och skrämmer slag på alla andra eller nått. Haha. Något jag alltid har velat göra på halloween är att springa 3 varv motsos runt en kyrka och sedan knacka på dörren. Det sägs att djävulen ska öppna *skrattar* haha, detta ska man ju såklart göra kl. 00.00. Blir inte av detta år dock, men kanske nästa?
Och till nästa Halloween ska jag ha lärt mig hur man sminkar sig, liksom lite mer "halloween" sminkning. Ser massa sånna bilder och videos, jag vill också kunna. Inte alls avis, nejdå, inte alls.


 
/.

Jahapp... Hej!

Nu var det några dagar sen jag skrev. Men har haft fullt upp med att försöka fixa designen på blogg.se men ingenting verkar funka och orkar verkligen inte göra en helt ny så börjar fundera på att börja blogga på en annan bloggportal...Så får se om jag gör det eller ej.

Imorgon åker jag och bästa vän Madde till ett hotell och sover där i 2 nätter, ska bli så skönt. Bara ta det lugnt, gå på stan och äta mssor, äta massor får vi absolut inte glömma för sjutton gubbar! Vi (madde) har hittat så många restauranger vi ska prova, vet inte hur vi ska hinna med att äta överallt haha ^^

Har iaf sen Måndags pluggat och gjort prov. har även klämt in jobbar dag också, så det känns skönt och försökt fixat en design i 3 dagar, fixa probmelet med att man inte kommer in på kommentarerna i bloggen men personer kan kommentera? Fattar nadaaaa. Men aja, får se hur jag gör om jag byter bloggportal eller gör om designen helt och hållet... Förslag på hur jag ska göra? Ni kan ju..kommentera..om det går.. eller nått.. Får isf försöka ta beslutet själv haha.

/ Jahaaapp

Dag 28 - tre positiva saker om mig själv.

Ja, tre positiva saker om mig själv då:

*Jag är väldigt social. Pratar rätt öppet om vad som helst.

*Omtänksam. Jag bryr mig väldigt mycket. Jag bryr mig om alla i min närhet, familj, vänner. Jag vill att alla ska må bra och när jag inte kan hjälpa på något sätt så blir jag lite ledsen.

*Glad. Jag är oftast glad och om jag skulle vara arg så har det hänt något. Men är för det mesta glad och positiv. (tycker jag iaf..)


/ Bild från weheartit.com
 


 

Dag 27 - bok eller serie, och varför?

Serie, helt klart. Jag kan läsa böcker men fastnar oftast lättare för serier. Jag vet inte varför jag gör det, jag bara gör det. Kollar på mycket serier om sjukhus, som t.ex. greys anatomy, fantasi serier som t.ex. heroes, game of thrones. Jag samlar istortsätt på serier nu. Jag ledsnar nog fort när jag läser bok eller så somnar jag mitt i, visst jag somnar när jag kollar på serier med men inte lika lätt. Madde kollar mycket på serier och jag tror hon har påverkat mig lite grann haha. Ni ska bara se hennes samling, shiit alltså! Min samling börjar bli större, men är låååååångt ifrån hennes samling.

Serier är mysigare, visst kan vara mysigare att läsa bok med och vissa böcker är riktigt bra men fastar som sagt mer för serier. När jag har börjat kolla på en bra serie så kan jag inte sluta. När jag t.ex. började kolla på greys anatomy så kunde jag kolla  klart på en säson på två dagar, om ens det. Så serier är helt klart bättre än böker.

 

 




/Detta är min serie/film samling och mer ska det bli!

Vad ska man säga?

Denna måndag har varit helt okej. Gjorde provet så hoppas på att jag klarar det! Efter provet så drog jag en sväng till Madde och va där till typ kvart i 5.

Nu sitter jag och försöker fixa min design, för av någon anledning så kan man inte komma till kommentarerna utan det kommer upp en sida där det står "sidan kunde inte visas", fattar inte problemet. Det har ju funkat tidigare och nu helt plötsligt funkar det inte...någon som vet vad det kan va för fel?
Börjar ana att detta är ett tecken på att jag inte ska blogga eller nått.. Aja ska fortsätta försöka och se om jag kan fixa det... Håll tummarna!

/ .

Lunch och tagga inför prov.

/ Lunch och TV tittande och förbereda mig inför provet kl 14.00, åhhh så nervös jag börjar bli.

Dag 26. - Mina drömmar.

"Mina drömmar" kan man tolka på olika sätt. Drömmar man drömmer eller drömmar som jag vill med framtiden?

Jag tolkar detta såhär:
Mina drömmar om framtiden, allt istortsätt. Jag vet inte vad jag har för drömma för framtiden. Vill inte tänka så mycket på det, utan leva här och nu. Alla vill väl ha den klassiska "svensken drömmen", alltså failj, bra jobb, hus osv osv. Och det stämmer väl in på mig med, haha. Men förutom den "svenska drömmen" så skulle jag vilja resa, upptäcka så mycket som möjligt och ja, leva ett bra liv helt enkelt.
   Ha inga hinder för dina drömmar, för vill du de drömmarna, varför ska du då sätta stopp för dem?

Om jag skulle tolka det såhär:
Mina drömmar, marddrömmar, bra drömmar, ja det är blandat. Drömmer för det mesta vääldigt konstiga drömmar, och de ska vi verkligen inte gå in på, inte ens jag fattar de drömmarna. Och ibland är det marddrömmar, oftast att jag eller någon annan blir sjuk eller ja massa annat.
  Tänk på att om du drömmer marddrömmar eller har konstiga drömmar, vääldigt konstiga drömmar så kan du vara stressad. Man drömmer även konstiga drömmar när man är sjuk. Det gör jag iaf, gör du det med?

Tror att utmaningen "mina drömmar" är egentligen vad man ahr för drömmar för framtiden så läs det första stycket.. men eftersom att du nu läser här så betyder det att du har läst det andra stycket med? Din rackare.


/ Bild tagen från Weheartit.com.
 
 
 

Våra bästa år.

Har ätit frukost och kollat på våra bästa år. Nu gör jag inte så mycket, ska snart borsta tänderna och sedan sminka mig lite, ser så trött och förstörd ut haha. Sedan blir det att plugga litegrann, gå igenom för att göra prov på eftermiddagen. Så nervös, så nervös.

Mycket mer händer faktiskt inte idag. Kolla på TV och ta det lugnt i kväll, är ju Revenge idag kl. 21.00! Blir ett rätt kort inlägg p.g.a. jag inte har så mycket att skriva... Jo juste, ska försöka fixa lite tidsinställda inlägg så bloggen uppdateras när jag är borta senare i veckan.

/ Fruuukost.

So many plans, so little money.

Har varit hos mamma nu i ca en timme. Ja, har väl inte hänt så mycket sen jag skrev sist, men dammsög gjorde jag och kom även igång med plugget efter många om och men. Hoppas innerligt att jag pluggar på rätt saker som KAN komma på provet och det får vi se imorgon eftermiddag.

Janii, mer då? -Nej, ingenting. Kommer ta det lugnt resten av kvällen, eventuellt gå igenom plugget en sista gång, iaf några delar av det. Och juste, är tre, jag upprepar, tre dagar kvar sen åker jag och bästa vän Madde till ett hotell och är där i två nätter. Massa shopping och bara ta-det-lugnt-helt-och-komma-bort-från-allt. Ska bli riktigt skönt alltså.

Nej men ska läsa igenom lite plugg nu och sedan ta det lugnt framför TV:en eller en film.

/ Bild från weheartit.com. Bilden passar eftersom jag är på medicin kursen nu, go, go, go!
 

Gym, plugga, plugga. Söndag.

Ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockan en timme? Söndag idag då. Lite halvt regnigt söndag, haha. Jag vaknade 20 minuter innan mitt alarm gick, sånt är riktigt jobbigt, att veta att jag kunde ha sovit 20 minuter till haha...

Jag har hunnit med ett tärningspass idag med Madde. Va riktigt jobbigt men jag gjorde det och gick därifrån liite starkare och piggare.

Kom hem vid typ ett... käkade lite lätt och sedan pluggade jag en halvtimme eller så. Duschade och fixade tvätten. Sitter nu vid datorn igen för att försöka plugga men måste även damsuga mitt rum så får se vad jag gör först..

Efter 7 åker jag till mamma, mamma vecka börjar. Mycket mer idag ska jag nog inte göra. Det är sånt söndagar är till för, eller?

/ ehehe.

Dag 25. - Drömresemål


/ Det ser dels så fint ut och skulle vara kul att få åka dit.


/ jorden-runt-resa skulle vara underbart. AHar alltid velat göra det men tyvärr
så säger ekonomin nej just nu. men någon gång, innan jag dör ska jag ha åkt
jorden runt.


/ Dit har jag velat åka sen en lärare visade bilder därifrån på naturkunskapen. Ser så
fint ut, men sviin dyyrt men är nog så värt det alltså, fatta vilken upplevelse!


/ Och så klart många andra ställen. T.ex. New York och va där över ett nyår (ser så underbart
i filmer) och många många fler.

/Alla bilder är tagna från weheartit.com
 
 
 

Dessa chips.

Om du inte har provat dessa chips, så gör det. De är super goda till vitlöksdipp, mumsi. Det bästa är att det "bara" är 500 kalorier, i vanliga chips påsar är det typ mellan 1000-2000 kalorier. Så testa dessa någon gång. 

 

Både lång och kort dag. Båda bra och dålig dag.

Sen jag skrev sist så har jag pluggat till och från. Vid typ fyra-tiden fick jag ont i magen och va tvungen att lägga mig ner en stund och hade ont till och från fram till sex-tiden ungefär. Nu har det släppt som tur är, men den smärtan är inte skön att ha. Har som tur är inte så ont som jag kan få, brukar då vara svimfärdig och får feber direkt typ, är jäävligt glad att det inte händer mer.

Men men, har pluggat så gott jag har kunnat och är väl smartare idag än igår haha, får man ju hoppas. Ska förhöra mig själv sen när jag har skrivit detta inlägg. Sedan blir det väl film som vanligt. Justeee, har hittat ett nytt spel som jag är suuuper fast i det heter: blockpussel. Åhh vilket tidsfördriv! Så har ni tråkigt så ladda ned det spelet och börja spela!

/ Dagens middag, fish and chips. Mums.

Plugg, plugg och åter plugg.

Sitter och plugar och har gjort det till och från sen tyo halv 12. Det mesta sitter men det jag vill få in i skallen är exempel på DNA-virus och RNA-virus och är inte det lättaste, deras namn är absolut inte det lättaste. Men ska nog gå. Hoppas verkligen inte att jag får hjärnsläpp på en "självklar" fråga på måndag när jag gör prov. Sånt suger verkligen och jag har fått rätt många sånna under kursen. Men hur det går får vi se på måndag.

Resten av dagen kommer återstå av plugg. Skulle fixa ett handtag till bilen men eftersom det regnar och är tråkigt väder så skippar jag det och fokusserar mer på plugget. Längtar tills middagen då det blir fish and chips haha, mummssii.

Hoppas ni har ne bra lördag och en bra helg!

 

Dag 24. - Något jag är glad över att jag har gjort.

Jag önskar att jag kunde skriva: jag har hoppat fallskärm, jag har hoppat från ett flygplan osv osv. Men nej.. tyvärr så är inte fallet så. Men jag skulle jätte gärna vilja prova det! Så det får bli någon gång senare i livet.

Men fram tills nu så är jag glad över att jag har gått på alla konserter jag har varit på. Får kick varenda gång och att jag ahr fått träffa de jag har lyssnar mest på Simple Plan, har sett dem live och nästa är autograf som gäller och ta bild såklart, då skulle jag kunna dö lycklig.

Sen tror jag (eller vet) att jag kommer bli stolt över att jag kommer göra operationen att ha stomipåse. Men kommer nog vara mest stolt över att jag har gått ut med det på bloggen, bara det är en stor grej. Sen att få prata om det osv, även om jag har stomipåsen i bara tre månader så kommer jag vara så fruktansvärt jävla stolt. För menar, man kan leva ett "normalt" liv med stomipåse men man är väl bara så rädd hur allt kommer vara, men vet att jag kommer fixa det så därför skirver jag upp det här nu, att jag kommer vara stolt, men har dock inte gjort det än, men jag vet att jag kommer bli det. Kanske inte direkt efter men efter perioden med stomipåse så kommer jag nog känna så. Som ni märker är det blandade känslor igår/för någon dag sen skrev jag att jag är livrädd och gråter och gråter men så är det. Detta me doperaionen går upp och ned. Jag har vääldigt blandade känslor om detta.

Men detta är jag stolt över att jag har gjort. Och än är listan på detta ämne inte slut, är ju bara 20 år, så lär komma mer med åren!

/.

Lördag morgon.

Har ganska precis vaknat. Har gjort frukost och satt mig framför TV:en. Kollar just nu på Carrie diaries, men är snart slut och går inte så mycket bra på TV. Får väl kanske bli nyhetsmorgon, eller nått haha...brukar dock aldrig göra det hah men aja det får lösa sig när Carrie Diaries tar slut. Nu ska jag äta min frukost så inte teet hinner bli kallt. Sedan är det plugg för fulla muggar som gäller.

/.

Life is a game, we born to play.

Denna fredagkväll har spenderats mest framför Tv:en med pappa och hans sambo. Ätit soppa till middag och sedan våfflor till efterrätt, mums mums.

Om ca 30 min blir det att bänka sig framför TV:en igen för att se vem som åker ut från Idol. Vet allvarligt inte vem jag hejjar på mest men ja.. Lisa är bra så hoppas hon är bland de som stannar kvar, även Ludvig. Sedan ska jag kolla på film tills jag somnar. Har bäddat rent så ska bli så himla skönt att få krypa ned under täcket, i en nybäddad säng, hiiiimlen alltså.

Ja, mycket mer har väl inte hänt. Om ni har något ni vill att jag ska blogga om eller så, så kommentera gärna det! :) Behöver lite inspoo. Hihi!

/ Två bilder från ikväll. Våfflor, mums mums.

I used to think that, I was strong enough to carry on.

Som jag skrev tidigare idag så fick jag ett samtal från en av mina läkare.

Hela förmiddagen var jag nervös och kände en klump i magen, ni vet när man är orolig och känner på sig att det är något som kommer hända? - Den känsan hade jag. Tog prover för några månader sen fö att se om mina polyer har något med en sjukdom att göra...

Läkaren ringde och berättade att jag har "klassisk FAP-sjukdom". Det är alltså en mutation i en av generna. Det är det som gör att jag har fått dessa polyoer och denna sjukdom innebär att jag kan få cancer. Jag kommer att få gå på regelbundna kontroller efter operationen för att se så det inte kommer flera ployper.


Mina känslor: Jag är ledsen, klart jag är. Menar, vem vill få ett besked att man har en sjukdom? Ni tänker säkert "men hallå, det kunde ha varit mycket, mycket värre" och jag håller med, det kunde ha varit mycket värre MEN jag har endå fått reda på att jag har sjukdom och den kan även mina framtida barn få. Jag var redan beredd på att jag skulle ha detta men själva grejen att höra det, från en läkare, gör det liite värre. Jag har gråtit säkert tre eller fyra omgångar idag. Men ja, det är mitt sätt att bearbeta detta på. Det suger, riktigt hårt. Jag är 20 år, har klassisk FAP-sjukdom, ska opereras och få stomipåse på magen i tre månader, jag menar...allvar, det ska inte vara såhär när man är 20 år, men bra start på "vuxenvärlden" eller vad säger ni? Åhh vad depprimerad jag låter haha... men är iaf glad att jag vet det nu, att de har hittat det, men endå. Tänk, när jag och min bästa vän Madde va hos henne förra året i mars så trodde vi att det va laktos eller gluten allegri och idag står jag här och har fått veta att jag har en sjukdom och ska opereras. Det trodde jag aldrig för ett och ett halv år sedan. vad livet kan komma med överraskningar ibland.

Tycker detta citat passar in ganska bra just nu "Alla du möter kämpar med något. Något du inte har en aning om".

Paket är kuul!

/ Ögonbryns formar och vaxremsor till ögonbrynen. Har redan testat vaxremsorna och de är riktigt bra, får bort alla ljusa hårtstrån som man inte får bort med pincett. Från Lyko.

/ kanske inte bästa bilderna. Fundation och primer till ansiktet och en "bas" för ögonen, så att ögonskuggan håller hela dagen. Hoppas på att primerna är bra! Dessa är från secret.

Både bra och dålig Fredag.

Denna fredag har inte varit bland de bästa.

Va iaf på gymmet och tränade med Madde. Allt kändes bra frörutom att jag hade en konstig känsla i magen. Men men, tränade, handlade sedan cola och lite gott till i kväll. Åkte sedan hem till mamma, där jag va när jag hade telefontid med en av mina läkare, och det va då jag förstod varför jag hade haft en konstig känsla i magen hela dagen. Men skriver om det i ett annat inlägg lite senare. Måste hinna "smälta" in det lite först.

Mer då? Jo, mina sista paket har kommit idag! Så spännande och kul! Men vad det är får ni också se senare idag.
Idag ska jag väl bara vara hemma, ta det lugnt, kolla film och eventuellt plugga.
 
 

Dag 23. - Mina rädslor.

Mina stora och små rädslor:

- Jag är rädd för att operationen går åt pipsvängen.
- Rädd för att få cancer.
- Jag är rädd för att göra misstag även om de är så små att ingen märker dem. Jag överanalyserar allt.
- Rädd för att inte passa in.
- Rädd för att jag kommer bli deprimerad eller något annat efter operationen och låsa in mig i veckor.
- Rädd för att gå ute när det är mörkt. (är inte mörkerrädd men får för mig att massa saker händer haha)

Det är lite rädslor. Ja mest o operationen jag vet, men är för att det är den "största" sak som händer just nu, så därför tänker jag mer på den.

Ja.. tror det är de... haha vet inte exakt vad jag ska skriva.

/.

Torsdag.

Då var det torsdag och veckan är snart slut. De senaste dagarna har jag väl sprungit till brevlådan hela tiden och spårat paket haha, väntar fortfarande på två paket, och de kommer troligtvis imorgon. Ska visa er resten i helgen!

Men ja annrs då?- pluggar, pluggar. Har även gått med 4-dagars sprängade huvudvärk men den har som tur är släppt idag. Ja, händer väl inte så mycket mer. Imorgon kommer jag iaf få ett samtal från en av mina läkare så får vi se vad hon säger. Börjar bli en aning nervös om jag säger så haha... (ha dock inget om operationen att göra) Ni får veta mer imorgon.

Men nu ska jag nog ta en kopp chai latte och kolla på serie eller film och sedan sova.

/.

Dag 22. - Det här får mig att gråta.

Oj.. ja.. nu är det väl mest för operationen. För jag tänker vad som kan gå fel när jag ligger där sövd. Typ hittar de något annat så jag måste opereras ännu en gång eller att något går snett med hela operationen när de ska fixa dit påsen osv.

Minnen. Jag drömmer väldigt mycket coh kan vakna gråtandes eller gråta i sömnen utan att ha en aning om att jag har gråtit (har då hört från andra här hemma som hör) Drömmarna kan vara om vad som helst, men tror allt är kopplat till operationen.

Och såklart sårande ord får mig att gråta också. Visst man kanske inte gråter av sårande ord varje gång, men blir det en "vana" eller "upprepning" så blir man faktiskt ledsen och ja, jag börjar gråta då.

Är väl mest det, så alltså operationen, drömmar och sårande ord. Det får mig att gråta.


/ bild tagen från weheartit.com. Så känner jag mig när allt är åt skogen, alla tankar går in i varandra så det är bara ett enda stort kaos.
 

Dag 21. - Det här får mig att må bättre.

Mina bästa vänner och familj helt klart. De gör min vardag bättre och vem tackar nej till att gråta? - Ingen. De får mig att må bra.

Även att beställa saker och få hem lite nytt eller shoppa får mig att må bra med (emellanåt) ibland får jag bara ångest, men då brukar jag tänka "varför ska man då tjäna pengar om man inte får spendera? För att spara, spara och spara är ju inte altid lika kul".

Gå till gymmet får mig att må bra. Visst kan vara skiit jobbigt att ta sig dit men när jag väl är där så går det faktiskt bra, "hellre att man gör något än inget. "

Ta en promenad med eller utan hundar. Har dock inte gjort det på jääääääätteeeee läääääänge men ska nog försöka börja med det igen.

Och även glo på en film. Jag brukar alltid leva mig in i filmen/serien HAHA ja..

 
/

"Vill du prata om hur det är att ha stomipåse?"

"Vill du prata om hur det är att ha stomipåse" (när jag har stomipåse) var en fråga jag fick från skolan. Med tanke att jag går undersköterska så tänkte de att det skulle vara ett guld tillfälle för andra att se hur det är att ha det och inte bara höra en lärare säga "vi tror att en person med stomipåse känner sig såhär..." så är det som sagt "roligare" om en person som verkligen har det kan komma och prata om det.

Vad svarade jag? - Jag blev helt tyst när de frågade om jag ville göra detta. tankarna flög runt i skallen och allt som kom ut ur munnen var "uhmm..aa, kan jag väl göra". De verkligen sken upp när jag sa det. Jag hann inte tänka så mycket just då i den sekunden men har tänkt nu i efterhand och jag vill verkligen göra det. Dels för min skull, så att jag får känna att "det är okej att ha stomipåse" osv. Men även för de andra så de får höra en person prata om detta som verkligen har en stomipåse. Och självklart kommer detta inte vara det första jag ska göra utan jag vill själv vara van med detta osv och det har läkt och jag känner mig säker i detta. Jag blev väldigt glad över att de frågade, så något har jag att se fram emot under denna period.

Hur känner jag annars runt detta? Var ju ett tag sen jag uppdaterade om hur det går med min mage och vad som händer. Men det står faktiskt riktigt stilla just nu. Ska ha samtal med en läkare från akademiska sjukhuset denna vecka och då får jag reda på om jag har FAP-sjukdom eller inte. Operationen ska ju som sagt bli innan jul men har ännu inte fått ett datum. Jag hoppas på att de snart skickar brevet för är så jobbigt att gå runt och vänta. När vi har kommit in i hava november och jag inte har hört något så tänker jag ringa min läkare och fråga när det kan tänkas bli.
   Känslorna är blandade. Har haft marddrömmar om detta och har bara gråtit och gråtit. Så jag är nog rädd inombords fast jag inte vill visa det utåt. Jag kan skämta om det, kan skratta åt det men även gråta åt det. Vet inte riktigt vad jag ska säga, är faktiskt rätt tom när det kommer till detta... det är mer "jaha. Jag ska få en stomipåse i tre månader och jag kan inte påverka det". Jag kan ju inte påverka, utan detta måste bli av så jag har inget val. Men är som sagt rädd...

Ska försöka uppdatera om mina tankar kring detta lite oftare så ni kan läsa om det och jag skriver självklart när något nytt händer.

Jaha.. vad är denna rubrik då?

Har inte gjort så mycket sen jag skrev sist. Har fortfarande lite huvudvärk. Har även hunnit tvätta, eller ja, tvättmaskinen tvättade jag slängde ju bara in tvätten och hängde den.

Ska nog ta och kolla greys anatomy nu och sedan sova för är ju en dag imorgon med. En lååång en. Men men ska nog gå bra det med!

Glöm inte att imorgon svarar jag på frågan som läraren frågade mig idag. Frågan är: Vill du prata om stomipåse?  (alltså när jag har stomipåse, om jag vill prata om det då)


/ Bild från weheartit.com
 

Sminkborstar!

Fick  som sagt hem mina sminkborstar idag! Dessa är från Tikei och är mycket nöjd över dessa borstar!

 
/.

Typisk måndag.

Sitter just nu på golvet i mitt rum. Min lillebror spelar trumor i källaren (trummorna är precis under mitt rum) så ni kan ju tänka er hur det låter just nu här hemma. Men om man bortser från ljudet så får man lite "massage" när man sitter på golvet, haha.

Har gjort prov idag som gick rätt så bra (fick göra om ena delen) så hoppas på att det blir godkänd iaf! Sedan mellan 12-15 så var jag med på en genomgång angående kateterisering. Hämtade sedan min lillebror på skolan eftersom vi slutade nästan samtidigt. De på skolan, som jag går på, ville att jag skulle prata om stomipåsar sen, eftersom jag själv kommer ha det i tre månader. Vad svarade jag på det? - Det kommer jag skriva om i ett annat inlägg!

När jag kom hem såg jag ett av mina paket som jag har beställt, mina sminkborstar kom idag! Wohoo, lägger upp ett inlägg om de senare idag.

Huvudvärken sitter fortfarande i skallen så blir nog inte så mycket av denna måndag kväll, typsik huvudvärk och en bror som spelar, ja, helt normal måndag. Ska försöka plugga idag (men lär inte bli av) sen kolla klart på Greys anatomy, har två avsnitt kvar sen ska jag börja på säsong 11! SKa även försöka somna tidigt då jag ska upp tidigt imorgon igen, vikarie träff och sedan utbildning så blir en dålig uppdatering imorgon med. Suger verkligen att jag inte kan blogga från mobilen, man har ju inte med sig datorn överallt..

Nej, ska ta det lugnt och fixa lite med mina borstar och sen käka typ. Men skriver om mina nya sminkborstar senare idag!

/ typ osminkad Bella och typisk toalett bild, is the shit alltså. Eller?


Dag 19 - Min bästa vän.

Jag har två bästa vänner, Frida och Madde. De finns alltid där för mig och allvarligt ingen aning om vad jag skulle göra utan dem. När jag inte tror på mig själv så gör de det, när jag behöver hjälp så finns de där, när jag behöver en axel att gråta på så finns de där. Det är med dem jag kan vara mig själv.
Det bästa med oss tre är att vi kan sitta vid ett bord och prata och helt plötsligt har 4 timmar gått. Vi behöver inte åka kommunen, landet eller världen runt för att ha kul.
Det är dessa personer som gör min dag lättare, bättre och roligare. Jag kan inte ens beskriva dessa personer med ord, det går verkligen inte. Jag är fruktansvärt glad att ha träffat dessa två och att vi har kommit varandra så nära som vi har gjort under så kort tid. Jag älskar er, och skulle kunna göra vad som helst för att ni ska må bra. Kommer alltid finnas för er, love u.

/ Jag och mina fina.


Denna dag...

Ja hörrni. Denna dag. Varit en riktigt "typisk" söndag. Haft huvudvärk från helvetet emellanåt vilket inte har uppskattats då jag skulle ha pluggat massa idag. Har pluggat mindre än vad jag egentligen ville p.g.a. denna huvudvärk. Inte okej. lyckades iaf klämma in ett gympass med. Men nej usch för denna söndag. Det jag har att se framemot denna vecka är 5 olika paket (beställt massa under helgen) och så ska troligtvis jag, Madde och Frida in till stan på torsdag och massa, massa, massa plugg såklart.
Ja, det är väl min söndag haha. Ska föröska läsa igenom lite och sen glo på film tills jag somnar. har tagit två alvedon så hoppas det släpper under natten. För vill verkligen inte ha huvudvärk under morgondagen då jag ska göra prov på förmiddagen och sen "kurs/utbildning" på skolan mellan 13-16 haha... Lååååång dag på skolan imorgon. Så ja, säger godnatt.

Hoppas ni har haft en bra helg!



/ Detta borde jag kanske prova. Kanske hjälper? Eller vad tror ni?
 

Dag 18.- Min dag.

Min dag består av plugg, plugg och åter plugg. Lite svårt att säga hur min dag har varit när klockan bara är 12. SÅ får skriva mer ikväll om hur jag tycker dagen har varit!

Kul att beställa saker.

Som rubriken lyder så har jag beställt nya sminkborstar, filmer och lite smink. Så kommer få massa paket nästa vecka! Men ska fortfarande beställa lite saker från lyko och väntar på att foundation på en sida ska komma in så jag kan beställa det med. Så när jag har fått hem det så lägger jag upp bilder på det så ni får se!

Ja mer då än att ha beställt saker? Jag har gjort prov och är helt klar med 8 prov av 12, har jobbat och pluggat. Idag va jag även på en fotopromenad med Lisa och Angelica. Blev inte mycket fotande egentligen, men lite bilder fick jag iaf.

Men ska ta och kolla på en film eller nått nu. Imorgon blire plugg för fulla muggar.

/.

Dag 17. - Vad är kärlek?

Kärlek för mig är något stort. Att säga "jag älskar dig", tar tid och när jag säger det så menar jag det verkligen. Kärlek för mig är personer i min närhet, mina hundar, mitt job och massa annat. Jobbet är kärlek för mig för jag älskar verklgen människorna man möter och dels för att ingen dag är den andra lik.

Men kärlek är även något för mig att man blir påmind om hur spceill man är. Man behöver extra kärlek vid vissa tillfällen som typ när man mår dåligt osv, då behöver man höra de där speciella orden lite mer.

Kärlek kan vara en kram, ord, puss, tanke, röd ros och massor av mer och kärlek behöver aboslut inte bara komma från sin pojkvän/flickvän utan även från vänner, familj osv.

"Ger kärlek och får kärlek tillbaka."



/ Bild från weheartit.com
 



Dag 16.- Ett ögonblick. (två ögonblick)

/ Takida med Madde, 29 Mars, 2014.

/ Bandit rock awards med Frida, 8 Mars, 2014.


 

Shopping, shopping.

Åhh, satt hela kvällen igår och kollade på kläder och smink. Läängtar verkligen tills jag och Madde ska bo på hotell och shoppa massor. Eller jag känner på mig att vi kommer shoppa massor. Ska även beställa imorgon, ska skicka efter borstar och lite så. Så längtar, för är verkligen på shopping humör så ska spara undan så mycket pengar som möjligt så jag kan handla desto mer när vi åker. Shoppa, shoppa, shoppa, shoppa.


/ BIld från weheartit.com
 

Dag 15. - Din favorrittid på året.

Hmm.. min favorittid på året är nog julafton om det är en vit jul. Att få öppna julklappar, äta god mat och se snön falla utanför fönstret är så mysigt. Det var väldigt länge sen vi hade en vit vinter. Jag brukar inte gilla vintern, då det är kallt och jävligt men är det snö på julafton och nyår då är jag glad. Blir liksom en annan stämning än om det skulle vara grönt. Menar, finns ingen julstämning alls om man ser gräsmattan.
Att även få vara inne, i myskläder med en kopp chai latte eller te och bara se snön falla eller under hösten då man ser löven ändrar färg, man får börja använda halsduk. Så mysiiigt.




 
/.



 


 
 



Veckan går så fort, hinner inte med.

Vaknade rätt tidigt. Har väl varit vaken sen typ halv 8 oh sovit till och från. Har ätit frukost och kollar nu på TV och pluggar. Kan allt som jag ska kunna, wohoo! *high five*.  Så kommer nog klara provet!

Har inte gjort så mycket mer nu. Har tagit alvedon mot mensvärken som börjar släppa nu som tur är. Men ja, så prov på eftermiddagen och sen plugga hela kvällen låång tills nästa prov som är på måndag. Det är redan Torsdag idag, är det bara jag som tycker att denna vecka går fort? Men är rätt bra att veckan går fårt för då närmar sig resan till hotell osv med Madde, ska bli så sköönt. Så dessa två veckor får gå fort, eller de ska gå fort!

 

Trött, irriterad, glad, förbannad, gråtfärdig.

Som ni kanske har förstått angående rubriken så är jag lite i humörsvängningar. Jag börjar få mensvärk och har riktiga humörsvängningar. Vilket suger, och trött är jag med.

Men annars då? Jo, gjorde två prov idag, på förmiddagen (som jag ska komplettera imorgon eftermiddag) och så kompletterade jag från ett prov so jag gjort tidigare. När man gör prov och får blackout suger, man blir så irriterad när man läser om det och då kommer man helt plöstligt ihåg allt, jag menar, whats the ponit med det? Men aja, nu har jag klarat allt så nu är det bara imorgon kvar sen är jag helt klar med 8 prov av 12. Vet ni hur skönt det känns? Sen är det 4 prov plus typ 10 kurser kvar....

Och mitt i allt, när jag va klar med provet skulle jag möta upp pappa för att fixa fälgr till mina vinterdäck. Så de bytte däcken samtidigt och de trodde nog säkert att jag är en tjej som fattar nada. De letade efter något för att få bort däcken och jag fattade inte vad de pratade om först de hittade den och visade den haha... Så ja, herreguud vilken dag alltså, men tur att den är snart över. Tänkte säga "en typisk måndag" men det är ju onsdag...

Denna kväll då, vad händer? Jo, ta det lugnt och plugga på ordentligt så jag fixar provet imorgon galant och inget mer. Känns som att mitt liv bara består av: plugg, jobba, plugg, jobba, träna, plugg, plugg, plugg, jobba. Kul det låter va?

 
/ Bild från weheartit.com

Dag 14. - Någonting jag vill ha.





/ Dessa tre skulle jag vilja ha. Dr Martens lär dock få vänta ett bra tag till. Men bomberjackan och tjocktröjan ska jag köpa snart. Speciellt bomberjackan, mums.
 

Inköp från igår.






/ Sminkförvaring från Åhlens.




/ ögonskuggor från Make up store.



/ Träningsbyxor från Ginatricot.
 

Dag 13. - Vad gör dig annorlunda ifrån alla andra?

Oj, herreshiit, vilken fråga. Jag har allvarligt ingen aning. Jag är mig själv... jag vet faktiskt inte. Inte en aning... Jag är mig själv, pratar om allt (när jag känner mig bekväm), pruttar när jag vill och liksom, ja är mig själv helt enkelt.. tror alla gör massor när de är bekväma med kompisar och så men jag har inte en aning om det finns något som gör mig annorlunda ifrån alla andra.

/.

Sjukhus och shopping.

Jag har försökt uppdatera från blogg.se appen hela dagen men det vägrar att fungera. Så förlåt för ingen uppdaering under dagen... fattar inte varför det inte går.. Någon mer som har det problemet med blogg.se appen?

Men i alla fall, va på sjukhuset strax innan 10, men tog 40 minuter innan läkaren kom. De sa inte så mycket om min sköldkörtel, alla värdena såg bra ut men det gjorde de inte för typ 1-2 månader sedan. Skulle iaf få göra om proverna om någon vecka. Så nu väntar jag på den tiden och operations tiden... jag hoppas verkligen att jag inte behöver ligga på sjukan över jul eller komma hem typ 3 dagar innan, det vill jag verkligen inte. Så får väl ringa och kolla om det börjar dra ut på tiden. Men vi får se! Bara jag gör operationen haha.

Effter att vi hade varit på sjukhuset så drog vi en repa på stan. Fick med mig lite smått och gott hem, kan lägga upp bilder på allt imorgon. Köpte iaf ett par träningsbyxor, tre ögonskuggor och lite sminkförvaring. Vi gick runt i säkert 3 timmar eller nått haha. Vi köpte självklart med oss asiatiskmat från min kompis (Lisa) syrras restaurang. Så fruktansvärt gott, och vet ni vad det bästa är? Det blev över, vilket betyder jag får det till lunch imorgon!

Nu ska jag försöka plugga men vet inte om jag kommer orka, är så fruktansvärt trött...men har prov på onsdag så måste föröska plugga så mycket som möjligt och ge gärnet imorgon haha. Mycket mr händer inte denna kväll.



/.

Dag 12. - Min garderob.

Min garderob. Jag har tagit kort på min garderob som jag har hos pappa, kläderna som jag har hos mamma har jag inte hunnit fota. Men är typ hälften av det som jag har här (se bilder). tänk också på att lite kläder ligger i tvätten så det är inte EXAKT allt.



/ Tjocktröjor, i första lådan på bild två är det jeans och träningskläder, andra lådan är det kjolar och jobbkläder, sista lådan är det väskor.


/ På galgarna är det jackor (har totalt 10 eller 11 jackor, en hos mamma och så lånar Frida en) och onepeace, sedan tofflor, första lådan är handdukar, andra lådan är linnen och sista lådan är ojamas och myskläder.

Nu kommer alla mina skor, förutom 3 par, ett par har Frida hos sig, två va i hallen som jag glömde bort.





/Hyllan där mina skor är. Är två par på varje hylla, så är lite trångt. Måste försöka fuxa andra hyllor så jag får plats med alla mina skor.
 
 
 

Hos mamma

Kom till mamma för ca 40 minuter sen kanske? Har packat upp lite och så och nu sitter jag framför datan och ska skriva ett CV. Har hittat timvikarie tjänst, så får se om det kanske går hem där med, men det får vi se.

Ska bara ta det lugnt denna kväll och ladda upp inför sjukhus besök imorgon. SKa vara på sjukan kl. 10.00, sp fpr vi se vad de säger angående min skölrdkörtel. Tur är att den inte påverkar min operation. Åhh, vad jag vill veta datum nuu.

Men nej, ska börja skriva CV nu så skriver jag mer imorgon.
Hoppas ni har haft en bra helg.
 
/.

Sweden rock festival 2015.

Igår kom första släppet av artister som kommer till Sweden rock festival 2015. Känner dock inte igen alla men de tre band som jag tycker är bra är: hammerfall, TOTO och Mötley crüe. De skulle jag vilja se, men hoppas bara på att det kommer fler bra band så det blir "värt" att åka. Men det är ju ett bra tag till sommaren 2015, vi ska ju gå igenom den långa, kalla, förhoppningsvis vita vintern först. Så det får vi se.

Tycker ni några av det första släppet av artister som är bra?

En vanlig söndag.

Det tog tid att somna inatt. När jag väl började somna så börjde jag tänka på operationen och såklart gråta. Grät säkert i typ 30 minuter haha... vad börjar bli nervös för operationen? Känner på mig att tiden kan komma rätt snart, nervös, nervös.

Klockan ringde 09.00 och kom upp strax efter. Åkte och tränade med Madde, blev ett bra pass, armar och rygg plus kondition.

Sitter och käkar just nu, fixade en omelette med lök och kyckoing i plus sallad såklart, ruskigt gått, så fruktansvärt hungrig. Sen ska jag försöka plugga lite grann, läsa igenom och så. Först avr ju tanken att jag skulle tvätta bilen men det spöregnar så det sket sig.. Så för nöja mig med plugg och serier hela dagen, men det klagar man ju inte på heller. Juste, ska ju packa också, åker till mamma idag ju, är ju söndag (söndag=pendlar dagen).

Nu ska jag äta upp maten och kolla runt lite sen plugga.

/.

Dag 11. - Någon du skulle vilja byta liv med för en dag och varför?

Auuchh... jag vet inte. Jag har säkert suttit och tänkt på detta i en halvtimme, men vet seriöst inte. Men kanske någon som har makt, eller någon som är kändis, bara för att känna hur det känns att ha makt eller vara känd. Men jag vet som sagt inte... har inte en aning.. haha. När jag tänkte på detta för något år sedan så rabblde jag säkert upp massa personer men idag, vet jag inte, haha.. så ja,.. svarar på denna fråga med "vet inte".
 
/.

Snart säger jag godnatt.

Har suttit och fixat min youtube-kanal nu under kvällen och försökt leta lite inspiration om vad jag ska göra för videos, har ni förslag så säg gärna till!

Nu kollar jag runt på eBay och kollar på greys. Som vanligt, hittar som vanligt massor på eBay, tror jag är uppe i sju par skor.... haha. Så ska väl försöka bestämma mig för ett par som jag vill köpa, och det är inte det lättaste.

Har även hunnit med att tvätta bilen invändigt, så nu är det rent och fint! Sen även försökt ta bort oljefläckar på bilen, och det va inte kul. Stod och spolade och gnuggade i över en timme men, vad gör man inte för att hålla sin bil ren och fin? Jag försöker iaf, och det är huvudsaken! :)

Nej, ska fortsätta kolla lite mer på eBay och sen kolla något avsnitt på greys innan jag ska sova.
Och glöm inte min video, checka förra inlägget!

/.

Sminkutmaningar är kul, eller vad säger ni?

Som jag skrev igår så skulle jag vara med Frida och Madde. De kom strax efter lunch och vi började nästan direkt med sminkutmaningar. Gjorde väl...2 olika typ. En att man skulle sminka sig utan spegel och den andra var att den ena skulle ha ögonbindel på sig samtiigt som hon sminkade den andra. Den sista jag skrev, med ögonbindel, filmade vi. Frida sminkar mig med ögonbindel och det kommer att komma upp senare idag, håller på att laddar upp den på youtube och så nu. Så ja, jag har alltså skaffat min egna första youtube kanal! Wohoo.
 
Juste, igår fick jag även hem mina vinterdäck (som jag skulle få i present av pappa med flera) och även mina Dr Martens som jag köpte av Fridas kompis. Så ett par Dr Martens rikare, *high five*.

Nej ska börja avrunda detta inlägg och gå ut och tvätta bilen, är ju fint väder så man får väl passa på? Och så kommer videon med sminkutmaningen upp lite senare!

/ Bild från igår när vi hade sminkat varandra med ögonbindel. Riktigt kul, gör det någon gång!

Dag 9. - Sätt din mp3/ipod/annan musikspelare på shuffle, skriv ned de första 10 sångerna och vad dessa betyder för dig.

Things my father said - Black stone cherry
Oj.. ja.. Jag har inte en aning faktiskt... Jag gillar låten man kan inte säga varför, har liksom inte "listat" ut den känslan än.


Rooftops - Lostprophets
Denna låt spelade jag varje gång, när vi hade guitar hero, vad kul det va. Brukar lyssna på denna och nästan ställa mig i skogen och bara skrika. Haha, ja, va lite så ibland. Kan lyssna på den nu med, men inte lika ofta.


Hunger - Amaranthe
Jag såg Amaranthe för första gången på Bandit rock i år. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga vad denna låt betyder för mig. Jag lyssnar ofta på det i bilen. Gillar bandet starkt, men kan inte beskriva vad just denna låt betyder för mig.


Good enough - Adelitas Way
Denna låt ojoj, vart ska vi börja? Jag har alltid trott att jag inte inte har varit bra nog. Hört som "bättre kan du" och massa. Jag försöker och försöker men är inte nog för vissa personer. Så denna låt får mig att känna, jag är bra nog som jag är och att jag gör alltid mitt bästa jag kan.


Because we can - Bon jovi
Denna låt lyssnar jag på när jag behöver lite "go" eller typ, något som piggar upp mig när jag känner att jag inte klarar något. Låtar jag lyssnar på när jag behöver lite "go" eller som piggar upp mig när jag känner att jag inte klarar något, sånna låtar har jag rätt många av.


Above the Law- hardcore superstar
Hardcore superstar är bland annat ett av de band som jag har sett live, som har varit bland de bästa. Såg de på bandit rock awards och var jävligt glad att jag åkte dit. Jag körde även till globen den dagen, den ni! Energin man fick, det är obeskrivligt. Som många andra låtar här så är detta en låt som spelar mycket i bilen på hösta volym, flera gånger om. Låten ger mig som ett pepp, vill istortsätt nästan dansa runt haha.



Tounge Tied - Faber drive
Denna låt har jag lyssnar på sen länge tillbaka. Och även den betyder mycket, men vet inte hur jag ska beskriva det. Låten lyssnar jag oftast på när jag är ledsen eller så.


Stand up - Rains
Under låten "because we can" skrev jag att jag har många låtar som behös när jag behöver piggas upp och detta är en till av de låtarna.
(Hittar ingen video till, men finns på spotify)
 
Generation - Simple plan
Simple plan, simple plan, detta band har följt med sen jag vad runt 12-13-års ålder. Sett detta band 3 gånger och är bland de bästa dagarna i mitt liv. Alla deras låtar har räddat mig, bland annat denna låt men även t.ex. welcome to my life. De ger mig styrka på något sätt och jag blir taggad. Så även fast jag har lyssnat på den sen jag var 12-13 så kan jag lyssna på dem än idag och bara minnas tillbaka hur det var eller så. Kommer fortfarande ihåg när jag försökte lära mig Untitled på gitarr haha. Va så stolt när jag lyckades få in några ackord.


We're not gonna take it - twisted sister
Denna låt har följt med mig länge. Lyssnade rätt mycket på denna när jag var "mobbad" i högstadiet. Och nu på senare tid har det även gett en liten "nu jävlar a mamma" känsla, och även denna låt går i bilen ofta på högsta volym. Vissa meningar känner man igen som man bara vill skrika hemma haha.

Fredag, äntligen helg.

Fredag är här och vi vet alla vad det innebär, HELG. Även fast jag inte jobbar varje dag så är det endå skönt med helg. Igår så tränade jag och sedan pluggade jag i typ fem timmar, så skallen efter de timmarna var rätt så trött. Så efter middagen så kollade jag på Greys anatomy tills jag somnade, vilket var ritktigt skönt.

Idag då, vad händer idag? Jo, Frida och Madde kommer förbi vid lunchtiden typ. Vi ska fixa en tårta, göra smink utmaningen och så får vi se vad vi mer hittar på. Men bir iaf att ta det lugnt för ingen orkar göra så mycket idag då alla inte är på topp, hehe.
Vad som händer mer under helgen blir väl att tvätta bilen och trän typ.

Hoppas ni får en bra helg alla!

 

Dag 8. - En bild på dig och dina vänner.

/ Jag, Frida, Madde

/ Jossan, Emelie, jag

 
 
 

Renée Voltaire.

Maddes moster säljer Renée Voltaires produkter och måste säga, blev helt fast efter att hon hade visat upp dessa. Dels för att de är jätte lätta att ha i t.ex filen eller på gröten. Dels för att det är lätt så får man även i sig massa vitaminer som är bra. Dock för att det är lätt att hälla upp det i filen och äta så har jag glömt detta en hel del, dels för att jag pendlar mellan mamma och pappa så då glömmer jag det rätt lätt hos den ena osv. Har två stycken hos pappa och två stycken hos mamma. Så de jg har hos pappa tänkte jag visa idag och de jag har hos mamma får ni se nästa vecka.

Den i burken: green detox är
rik på bland annat protein, vitamin B6, vitamin E, magnesium, järn och fosfor.

Gojipowder är det också bland annat järn och vitamin C i. Detta kan man ha i t.ex. smoothies och juice.

Vissa påsar är dyrare och vissa är billigare. Men man blir ritkigt pigg av det och det smakar ingenting, så då är det ju ingen stor grej. Men sen gäller det att komma ihåg och ta det (som jag oftast glömmer, får bli bättre på det helt enkelt. Jag länkar Renée Voltaires sida där ni kan gå in och läsa mer om dessa produkter och många mer om ni vill!

 

/ för att läsa mer om dessa prodkuter och många andra, klicka då vidare på länken --> Läs mer här.

Hejdå världen.

Stänger ut mig från världen för ikväll. Ska kolla på Greys anatomy säsong 10 tills jag somnar. Bra avslut på denna dag. Hoppas ni har haft en bra dag!

/.

De senaste dagarna.

Jag har varit helt fast i plugget och inte orkat göra så mycket mer. Tränade igår och pluggade rätt mycket.
Idag så ahr jag varit på skolan, och även fått hem tre serier plus min nästa kurs bok, glad. Började även gå in mina Dr Martens idag. Köpte dem för vadå, ett år sedan? Men eftersom jag tyckte att det inte blev så kallt så jag kunde använda de skorna så gick jag aldrig in dem. Men idag så började jag, börebyggde skavsårs med massa compeed och plåster, så om jag ska vara ärlig så har jag inte alls ont i fötterna eller något, underbart. Och vet ni vad? Har även köpt ett par nya Dr Martens, fast i vinröda (har i svarta), och förhoppningsvis kommer de på fredag! Wohoo!

Resten av denna dag ska jag inte göra så mycket, pluga (om jag inte börjar kolla på någon av serierna), gå till farmor för min lossas farfar har köpt tvättsaker till bilen som jag ska hämta och sen inte så mycket mer faktiskt. Ska bli riktigt skönt haha.

/ vampire diaries säsong 5, supernatural säsong 6, vård-och omsorgsarbete 2, greys anatomy säsong 10

/.

Dag 7.- Låtar som du lyssnar på när du är glad, arg och ledsen.

Jag har så blandad musik smak. Jag kan gå från bandit musik till rixfm. När jag ska tagga till ett gympass t.ex. så lyssnar jag på t.ex. Dead by april, alice cooper och danko jones. När jag ska sova lyssnar jag på lite lugnare rock eller vad man ska säga. Om jag ska åka en länge bit, alltså mycket längre bit så kan det vra kul med lite klassiker som man kan sjunga med i bilen med kompisgänget som man åker med, t.ex. Final countdown-europe, one way or another-blondie och don't stop believin'-journey. Så som sagt rätt blandad musiksmak. När jag är ledsen så lyssnar jag nog på en blanding av allt det där lugna låtar eller lite mer peppande låtar.

Men jag har nog ingen speciell låt när jag är ledsen eller arg eller glad. Jag lyssnar på allt oavsett vilket humör jag är på, oftast. Iblans sätter jag bara igång en spellista och låter den gå, ibland väljer jag låtar och vissa gånger lyssnar jag inte alls på musik om jag är ledsen eller arg. När jag är glad så lyssnar jag alltid på musik, då staratr jag låtar som jag vill lyssna på för tillfället och höjer volymen.

/Detta är lite låtar som jag lyssnar mycket på. Finns så många låtar som är bra men kan ju inte lägga upp alla. Men nu har ni endå lite olika låtar iaf och hoppas ni hittar någon ny favorit!

Dag 6. - Korta små mål för denna månad och varför.

Mål för denna månad... jani... det va inte lätt... *funderar massooooor*

Här är tre små mål för denna månad:
*Plugga så mycket som möjligt. För att mitt mål är att bli klar med medicin kursen denna månad.

*Inte stressa. För att jag stressar väldigt mycket, vill hinna med allt och träffa alla mina vänner. Men måste inse att plugget tar mer tid och får aboslut inte stressa över att jag ska hinna med allt.

*Försöka att bara ha kul samtidigt som jag pluggar och endå kan unna mig lite som t.ex. åka bort någon helg osv. För att jag kommer inte kunna göra det så mycket sen och för att jag inte kan låsa mig allt för mycket.


/ Lite andra mål, spontana mål. 
 

Bananpannkaka

Bananpannkaka är riktigt gott och mättande, brukar äta det emellanåt antingen till frukost eller innan/efter träning. Sen ha på lite bär eller så, super mumsiigt! Jag menar, ser det inte gått ut?


 

Du behöver:
1 banan
2 ägg

Gör såhär:
Vispa allt tillsammans. Stek dem i stekpannan antingen i olja eller smör. Gör alltså kort och sagt precis som vanliga pannkakor.

Lägg upp pannkakorna på en tallrik med bär eller något annat smarrigt till.



/ Bild tagen från weheartit.com (hittar inte bilderna jag tog på bannanpannkaka när jag gjorde det för någon vecka sen.
 

Måndag, en tråkig måndag.

Dagen började med huvudvärk och en såndär jobbig dag. Ni vet, man bara hatar allt och alla och vill bara ligga kvar i sängen och sova och hopaps på att dagen gåt fort så man får nästa dag? Idag är en sån dag. Men jag lyckades iaf ta tag  plugget och pluggat i ca fyra timmar totalt. Det var kämpiga fyra timmar men det gick och nu när jag skriver i just denna stund så har huvudvärkn kommit tillbaka. suck.

Sitter just nu i skrivande stund och kollar på supernatural och pratade för en stund sen med Frida i telefon. Har lite saker att fixa nu. Ska beställa filmer plus nästa kurs bok, ställa mig i olika bostadsköer lite här och var (så det blir lättare att få bostad när jag är klar med mina studier, tackar Frida som påminde mig om detta). Sen ska jag nog sova! Om jag kan, blir lite "dum i huvudet" eller vad man ska säga av supernatural, spöken osv och jag som är så lätt skrämd sitter och kollar på detta själv haha, men gick det att sova igår fast jag kollade på detta så ska det nog gå idag med!
 


/ bild från weheartit.com

Dag 5.- Vilken är din superhjälte/förebild och varför?

Min superhjälte eller förebild...vet allvarligt inte om jag har någon? Många skulle nog börja rabbla upp många bloggare eller artister som har räddat deras liv. Visst självklart har jag några artister som har räddat mitt liv med låtar och så, de är ju påsätt och vis mina hjältar men...

En superhjälte/förebild för mig är ju någon man kan se upp till, vara den man är och allt sånt. Att kunna säga allt, superhjälten ska vara den som tar emot en när man faller eller att man får lägga sitt huvud på superhjältens axel och bara gråta. Men nu när jag tänker efter så har jag ju superhjält/ar och förebild/er. Det är ju min familj och vänner såklart. Har absolut ingen aning om vad jag hade gjort utan dem. Mamma som ordnar massor inför min operation som ska ske när som, vänner som finns där när jag behöver prata eller bara vill åka bort och hitta på något. Jag kan inte räkna på fingrarna hur många gånger mina bästa och närmsta vänner har funnits där för mig, lyssnat på alla mina idiotiska samtal om allt möjligt eller när jag mår som värst och bara gråter och gråter. Jag vet allvarligt inte vad jag skulle göra utan dessa vänner. Jag menar, hur många vänner är det som bara skulle kunna sitta rakt upp och ner, äta massa godis med en vän och båda är sjuka eller mår skit framför en film, jag menar, det är ju underbart, eller hur? Och min familj, som finns där genom denna period och annars med, även om vi inte pratar mycket om det så vet jag att de finns där, oavsett vad.

Jag har nog aldrig sagt hur mycket jag uppskattat mina bästa vänner och närmsta vänner och även om jag skulle säga det så vet jag inte hur jag skulle formulera det med ord. Även om jag inte pratar med er varje dag eller om det kan gå månader innan vi ses så vet jag, ni finns alltid där oavsett vad. Jag hoppas bara att ni som läser detta vet att jag inte vet vad jag skulle göra utan er. Speciellt genom denna tid innan operation och allt, ni gör mig stark. Jag kan verkligen inte beskriva detta med ord, men jag hoppas verkligen att ni vet om detta, underbara ni.

/ bild från weheartit.
 

eBay, en helt nyy vääärld.

Sitter och kollar runt på eBay, herreshiit vad mycket skor jag hittar.. torr jag är upp i 10 par om inte mer. Farligt det här alltså. Tackar Lisa för detta (va hon som börja länka skor). Önska att man vore lite rik så man kan klicka hem allt man ser, men tyvärr så är det inte så, inte en dans på rosor här inte haha. Får väl köpa lite åt gången eller kolla och hata mig själv för att jag kollar haha.
 
/ bild från weheartit.com. Men är lite så jag känner... haha.
 

Söndag

Vaknade rätt skapligt, eller rättare sagt, klockan ringde vid hlav 10 och gick upp nästan direkt. Åkte och hämtade upp Madde och drog till gymmet och köde ett pass på ca 1,5 timme. Hem, äta lunch och sen packa och åka till pappa. Började direkt baka kladdkaka och packade upp mina väskor och rensade bort papper och så.

Strax efter 18.00 kom pappas sambos barn med respektive och farmor och lossas farfar. Vi fikade och fick champange flaska och sedan betalar pappa, hans sambo, farmor och lossas farfar mina vinterdäck, så det tackar jag inte nej till! Nu är det bara tvättsaker, motorolja och spolarvätska kvar till bilen sen är det nog rätt så komplett för studen. Ska försöka tvätta bilen i veckan också.

Mycket mer har det inte hänt idag. Ska bara lägga mig i sängen och kolla på serien "brothers and sisters", så hoppas på att den är bra. Plugget tar jag imorgon, det orkar jag verkligen inte idag, haha.

Hoppas ni har haft en underbar helg!




bilden är tagen från weheartit
/Inga bilder tagna från idag så, får bli ett litet "citat".

Dag 4.- En bild från någonstans du varit.

Har inga kort på något "lant" ställe jag varit på eller någon resa utomlands, så jag har valt konsert bilder! Jag va där, så är ju någon bild från någonstans jag varit, right? Men har så många bilder men valde iaf Bandit rock från i år, den kvällen, skulle kunna uppleva det om och om igen. Konserter/festivaler är nog det bästa som finns alltså.

/ååhh, ta mig tillbaka.

Be happy infront of your haters, it kills them.

Nu har mormor och moster åkt hem. Vi har ätit god mat, fikat och pratat om allt möjligt från min operation till filmer till vad som hände på typ 50-talet.

Har fått på mig myskläder, så fort de gick utanför dörren,gick jag till mitt rum och bytte om. Myskläder är nog fan det bästa alltså. Resten av kvällen händer det inte så mycket. Bara ta det lugnt och kolla på TV. Känner att jag kan somna när som helst, men somnar jag nu så lär jag vakna vid typ tre i natt och vara super pigg.
Nej, ska ta och kolla på tv nu och bara ta det lugnt.





/ Raggartårta (så fruktansvärt god tårta) och kanelbulle blev det till efterrätt. Är ju kanelbullensdag så man ska väl iaf äta en kanelbulle, eller?

Varför jag åker till sjukhus så ofta.

Jag har sagt att jag skulle berätta om varför jag åker till sjukhus titt som tätt. Har försökt vara kortfattad så möjligt.

När började allt jobbiga?- Sen april/maj förra året så har jag haft problem med magen, riktiga magsmärtor. Jag får feber på en gång, yr, svimfärdig osv och inte nog med dessa problem så har min mage blivit så uppsvälld så det är inte sant. Nu tänker ni säkert "det är ju gluten eller laktos" men nej, det är det faktiskt inte. Det är något mycket  "större" än så. Alla besök jag har haft med läkare, ut och in till akuten minst en gång i månaden har varit fruktansvärt jobbigt. Det har påverkat min vardag bokstavligen. Jag har behövt säga nej till att träffa vänner osv och inte kunnat hitta på massa saker pga att min mage inte vill som jag vill.

Vad är det som väntar mig i höst då? - jo, en operation. Läkarna säger att den är liten men för mig är den så mycket större. Jag kommer att ändra mitt liv för tre månader för att sen ändra tillbaka till det liv jag ska leva. Jag ska operera bort hela min tjocktarm plus blindtarm. Jag har alltså fått polyper och kan även ha en sjukdom som kallas FAP, men de provsvaren har jag inte fått än. Polyperna har cellförändringar, ja, det kan bli cancer om jag fortsätter gå med dessa. Jag har varit så fruktansvärt rädd, rädd för allt, dels för att jag kan få cancer, men det tar dok några år men eftersom vi inte vet hur lång tid jag har haft dessa polyper så är det svårt att säga.

Vad innebär operationen? - Jo, att de som sagt tar bort min tjocktarm och blindtarm. Så en del av min tunntarm kommer bli tjocktarm. Eftersom detta måste läka väldigt länge så måste jag gå med påse på magen(stomipåse med andra ord), påse på magen i tre månader, tre månader.
 
Hur känner jag för allt det här? - Klart jag är rädd, det är jag. Första jag tänkte var "tänk om jag inte vaknar efter operationen?", läkarna vet ju vad de gör så risken är ju liten, så de tankarna försvann rätt så fort. Men jag har vissa perioder då jag blir väldigt deppig av detta och andra perioder väldigt positiv. Jag kommer ihåg den dagen då jag fick brevet "du har fått tid den **/** kl. **.**, och med detta brev var det frågor om jag hade opererats tidigare osv. Då blev jag rädd. För det hade bara varit prat om det i nästan 6 månader och nu är det verkligen på gång. Jag pratade knappt med någon på 3 dagar, jag isolerade mig i mig själv och när någon frågade hur det var sa jag bara "bra" och sen frösökte jag byta ämne. Jag stängde ut rätt många av mina vänner ibörjan av detta, vilket jag inte vet varför, det är nog bara något jag inte kan svara på. Men jag har äntligen kunnat öppna mig mer och mer för detta och försöka inse att detta är en del av livet fast det suger ritkigt jävla hårt emellanåt. Det är en riktig pain in the as, men jag ska klara det. Jag kommer klara det, men detta kommer nog ta mycket på psyket också tror jag.

Ni får gärna följa min resa genom denna period här på bloggen. Jag tar nog ett väldigt stort steg med att skriva det här. Många kanske tycker att det är "äckligt" med påse(stomipåse) på magen och allt annat vad man kan tycka/tänka om detta. Jag vet att man kan gå igenom mycket värre men oavsett vad man går igenom så är det faktiskt inte kul. Men detta är min verklighet, min vadag. Detta går jag igenom, detta är min historia och inte din.


Dag 3. - en ovana som jag önskar att jag inte hade.

Oj har många ovanor... men den största som jag och säkert många andra irriterar sig på är när jag ska låsa dörrar. Måste rycka i handtaget mellan tio till 40 gånger innan jag kan gå ifrån den låsta dörren. SPelar ingen roll om jag låser dörren hemma eller en kompis dörr, jag måste rycka och när jag har någon med mig måste jag säga högt "nu har jag låst dörren". Om jag inte säger det så kan jag gå ifrån t.ex. bilen, och sen efter 10 min få värsta paniken och fråga "låste jag bilen" även om den som är med sger ja så måste jag endå springa tillbaka till bilen för att verkligen kolla så att den är låst sen kan jag gå igen, och spelar ingen roll om det tar 10 min att springa/gå till bilen, jag måste göra det. HAHA... men har väl haft rätt kul åt det ibland med, men är för det mesta väldigt jobbit så försöker få bort denna ovana haha. Går bra, men taar lång tid haha.

/Min fina, fina, bil.

A negative mind will never give you a positive life.

Gårdagen va kul. Va längesen vi såg alla fyra, det märktes, vi pratade nog oavbrutet, inte en tyst stund tror jag! Jag och Madde beställde pizza(ruskigt lätt att laga middag emellanåt) och åkte sedan till Emelie där hon och Jossan väntade. Fick fyra presentkort från Jossan och Emelie, så nu ska det handlas! Efter att vi hade ätit pizza och pratat i säkert två timmar så kollade vi på idol och bara pratade om allt mellan himmel och jord. Vi måste absolut ses snart igen! Tack ännu en gång för presenterna och kvällen!

Har vaknat till lite och ätit frukost. Men sitter fortfarande i myskläder och har inga planer för att byta om förens det börjar bli dags då mormor och moster kommer lite senare idag. Innan de kommer så ska jag bara ta det lugnt, lugnt och lugnt. Nämnde jag att jag ska ta det lungt? Kommer även fixa inlägget angående min operation, vad det innebär osv som kommer upp i eftermiddag så håll utkik!




/ Tre bilder från igår kväll.

Here comes the weekend, hear it calling like a siren

Har byt om från myskläder till outfitten som jag ska ha ikväll och har även sminkat mig, men är ett tag kvar tills jag ska börja röra mig mot gänget. Så ska sätta mig och kolla på greys anatomy som går på tv. Älskar verkligen den serien, och bästa är att säsong 10 kommer ut på onsdag! (ja, på dvd och jag ska köpa den) Vad som händer ikväll..ja ni.. vi ska köpa pizza och kolla på idol (tror vi ska kolla på idol, antar det) och sen vet jag inte mer...det får denna kväll överraska oss med!

Har under dagen inte gjort så mycket. Drog till Madde en sväng och vi bokade hotellet sen hem och äta, fixa designen på bloggen och plugga (ytterst lite blev det idag)..önska verkligen att jag kunde vara fokusserad men nej..det funkade inte idag. Så hoppas på lite fokus imorgon och fullt fokus på plugget på Måndag och Tisdag! Mycket mer har jag faktiskt inte gjort idag. Eller jo, jag har skrivit klart inlägget om varför jag ska opereras och mina tankar kring det, som kommer upp imorgon!

/.

Dag 2. - När och varför började du blogga?

Oj...haha. Första gången jag fick för mig att börja blogga va i gymnasiet i slutet av ettan har jag för mig. Eftersom jag gick media och ville visa att jag kan mer så bestämde jag mig för att blogga och börja hålla på med koderna för designen. Vet inte hur många gånger jag satt och skrek och när Lisa (klasskompis, men vi har kontakten än) skulle hjälpa mig. När hon väl hade fixat det, gick iväg en sväng och kom sedan tillbaka så hade jag förstört allt igen. Haha... Men det höll inte länge innan jag slutade blogga. Sen började jag igen efter sex månader men bytte då till devote. Men gick inte länge där heller, ledsnar rätt så fort eftersom jag tyckte att jag aldrig hade något att skriva om. Sen slutade jag där och gick till blogg.se igen, men slutade efter säkert två-tre månader. Och nu, ett och ett halvt år senare så har jag börjat igen (och har ju gått sådär som ni kanske har märkt) men nu när jag ska göra detta med utmaningar i trettio dagar så ska det nog gå bra. Har även upptäckt nu på senaste tiden att det rär ätt skönt att ha en blogg, man kan liksom skriva vad man känner och allt även om det bara blir "går i skolan, jobbar, tränar, går i skolan". Är rätt skönt att veta att bloggen finns där ifall att jag bara skulle behöva uttrycka mig om saker eller skriva om något som jag tycker är jobbigt. Så ibörjan va det ju mest för att visa att jag kunde mer i skolan för att få högre betyg men nu inser jag bara att det är kul att skriva. Så inspiration kommer jag att få, men behöver hjälp ibland på traven (alla behöver nog hjälp på traven någon gång) och då har jag ju min "blogg coach"- Frida! Haha! Ja... är väl lite av historien om när och varför jag började blogga! Vill ju blogga så ska försöka hålla denna vid liv!

 




Mistakes are proof that you are trying.

Har vaknat och ätit frukost efter ungefär 9 timmars sömn. Rätt skönt att få så länge men skulle inte ha skadat att sova någon timme till. Men men, uppe och rätt pigg är jag, ska snart börja gå mot Madde och så ska vi boka hotell för en helg, underbart. Hotell frukost, mums.

Denna dag kommer bestå av plugg och sedan träffa tjejgänget ikväll för att fira mig! Kommer bli kul det hihi!

Uppdaterar mer senare och glöm inte att kl.12.00 kommer nästa "utmaning" upp!

/.

Lång dag.

Ja, som rubriken lyder så har det varit en lång dag men endå skön dag. Skrev imorse att jag skulle plugga och det har jag ju inte gjort... Satt och fixade lite med bloggen fram till ett och sen käkade jag lunch och efter det började jag få så ont i magen så jag la mig på soffan och sov i en timme. Denna smärta jag får alltså, den går inte att beskriva. Hoppas på att det blir (det kommer bli) bättre efter jag har gjort operationen. Jag ska försöka skriva ett inlägg om varför jag ska opereras, men är lite "stort" för mig så jag samlar mod så jag kan dela mig av min verklighet. SKulle kännas bra för mig så att ni slipper undra varför hela tiden och när jags kriver att jag åker till sjukhus men ni inte vet varför och vem vet, kanske det finns någon där ute som går/har gått igenom samma sak som jag?

Ska försöka plugga lite ikväll och få in något i skallen, men känner hur ögonne bara hänger och jag vill sova haha. Mycket mer kommer inte hända, bara ta det lugnt och försöka plugga. Håll tummarna för att jag kommer plugga och lära mig lite iaf.

/.

Dag 1. - Ett nytaget foto på mig och 15 fakta.

1. Jag hatar lakrits.
2. Jag är 20 år.
3. Jag är en serienarkoman.
4. Jag dricker helst cola zero.
5. Jag ska opereras i höst.
6. Jag vet inte min riktiga hårfärg, pga har färgat så mycket.
7. Jag är en te människa och inte en kaffe människa.
8. Jag har börjat tyckt om smink mer och mer.
9. Jag bor på två ställen.
10. Jag har ingen Iphone, samsung for life.
11. Jag köpte min bil exakt 9 månader efter jag klarade körkortet.
12. Jag gick media på gymnasiet, men nu går jag underksöterka utbildning.
13. Jag har två jobb.
14. Jag gillar instagram mer än facebook.
15. Jag älskar, älskar, älskar choklad.
 
/ Lite kan man väl få bjuda på sig själv? Inte kul att vara seriös hela tiden.
 
 

Andra oktober.

Har nu varit vaken i lite mer än en timme, men skulle ju inte ha skadat mer någon mer timmes sömn haha. Är så fruktansvärt trött och snorig, haha! Känner att jag inte dricker så ofta haha.

Har ätit frukost framför TV:en och hunnit prata med Madde i tele och vi har pratat om att boka hotel i slutet av denna månad i två nätter bara för att få komma bort och så skulle det vara rätt skönt p.g.a. olika saker. Så det ska vi försöka ringa och boka imorgon! Har även pratat med en saknad vän och vi ska antagligen ses nästa onsdag och ha en heldag i stor stan! Va nog över ett år sen vi sågs, och det är ju alldeles för lääänge sen, så det ska bli kul.

Idag ska jag aboslut inte göra så mycket, ska försöka ´plugga (om jag inte somnar så fort jag öppnar böckerna) och bara ta det lungt.

/inga bilder denna gång, inte tagit några..måste bli lite bättre på det haha.

Då var min dag slut.

Har firats hela dagen. Vid tre tiden kom en vän, som jag inte va beredd på och sa grattis. (hon smsade såklart innan hon kom men blev en lite suprise iaf). Så hon stannade även kvar och käkade när de sista gästerna kom klockan sex. Då var jag så hungrig så jag skulle kunna äta en ko, fy tusan vad hunrig jag var. Tur var så åt jag maten istället för en ko (åhh vad rolig jag är). Blev super god mat plus efterrätt. (kom dock bara ihåg att ta kort på efterrätten när alla hade tagit en bit och glömde bort att ta kort på maten för jag var så fruktansvärt hungrig...)

Är super nöjd med dagen. Har fått så mycket fint! Bl.a. saker till bilen som rattmuff och mugghållare, presentkort på tre olika affärer + presentkort på massage, iitalaa (eller hur det nu stavas) skålar, handdukar osv. En mycket bra dag helt enkelt! Då var första av fyra firande klart! (eller egentligen andra firandet av fyra, om man räknar med att jag firades lite i lördags med). Är fortfarande skapligt pigg, men kommer nog däcka så fort jag lägger mig ner haha. Alla gäster har iaf nu åkt hem, och sover nog gott eller så, som jag snart också ska göra! Peace out!


 






 




/bilder från kvällen. Dels lite bilder på vad jag har fått och en bild på tårtan!

P.S. glöm inte bort att första "utmaningen" kommer upp imorgon kl. 12.00! Det får ni ju bara inte missa! *tänk er dag-otto röst* D.S.
 

Utmaningar, det är skoj!

Har bestämt mig för att göra en sån där "30-dagars utmaning". Så kommer börja med den imorgon, kommer komma upp ett inlägg varje dag kl. 12.00. Börjar redan imorgon!
Detta är vad som kommer komma upp 30 dagar framöver!

Dag 01- Ett nytaget foto på mig och 15 fakta.
Dag 02- När och varför började jag blogga?
Dag 03- En ovana som du önskar att du inte hade.
Dag 04- En bild från någonstans du har varit.
Dag 05- Vilken är din superhjälte/förebild, och varför?
Dag 06- Korta små mål för denna månad och varför?
Dag 07- Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen eller arg.
Dag 08- En bild på dig och dina vänner.
Dag 09- Sätt din mp3/ipod/annan musikspelare på shuffle, skriv ned de första 10 sångerna och avd dessa betyder för dig.
Dag 10- En till bild på dig själv.
Dag 11- Någon du skulle vilja byta liv med för en dag och varför?
Dag 12- Min garderob.
Dag 13- Vad gör dig annorlunda ifrån alla andra?
Dag 14- Någonting jag vill ha.
Dag 15- Din favorittid på året.
Dag 16- Min stad.
Dag 17- Vad är kärlek?
Dag 18- Min dag.
Dag 19- Min bästa vän.
Dag 20- Ett ögonblick.
Dag 21- Det här får mig att må bättre.
Dag 22- Det här får mig att gråta.
Dag 23- Mina rädslor.
Dag 24- Något jag är glad över att jag har gjort.
Dag 25- Drömresemål.
Dag 26- Mina drömmar.
Dag 27- Bok eller serie och varför?
Dag 28- Tre positiva saker om mig själv.
Dag 29- Tre negativa saker om mig själv.
Dag 30- Det här året.



Keep calm it's my birthday!

Fyller alltså systemet idag! 20 år, wohoo! Har hunnit hämtat upp Madde, varit på vårdcentralen och tagit prover, ätit lunch och såklart svängt in på systemet, 2 gånger! BAM. När jag gick in på systemet och själv, ingen annan där så känner jag "men herregud, vad gör jag här, jag får inte ens va här?" haha, hoppas alla känner så första gången de går in på systemet, annars är det nog bara jag som känner såhär haha...

Ska snart börja kolla på OTH på kanal 5 (fast jag har alla säsonger hemma så är det endå kul att titta på det), sen blir det att fixa lite här hemma, duka och så innan resten av gästerna kommer! Kommer alltså firas idag, fredag, lördag och söndag denna vecka, har man skilda föräldrar och fyller 20 då är det bara att köra på!

 
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Jag heter Isabelle men kallas för Bella. Jag är 20 år och är bosatt ca 1,5 timme från huvudstaden. Pendlar mellan mamma och pappa varannan vecka. Jag försöker leva tonårslivet så mycket som möjligt och jag ska även opereras i höst så är mycket fokus på det just nu, kommer skriva lite om det i bloggen(när jag vågar öppna mig). Så vad kommer ni att få läsa om i min blogg? - Jo, min vardag, musik,operationen och självklart mycket mer. Detta är min vardag, min verklighet. Hoppas ni fortsätter läsa min blogg.
RSS 2.0